Zwangerschap en Celzouten

Gepubliceerd op 14 maart 2023 om 08:39

Wanneer een moeder zwanger is, neemt het groeiende kind een voorraad mineralen mee zodat hij een gezond lichaam groeit en de eerste 4-5 jaar zal overleven. Wanneer zijn voorraad op is, zal hij zijn eigen mineralen uit zijn voeding dienen te halen. Wanneer een kind dmv een keizersnede is geboren, is de darmflora van de baby onvoldoende ontwikkeld. Dit heeft te maken met dat de baby, wanneer hij of zij via de natuurlijke weg geboren wordt, vaginale flora van de moeder meeneemt (lees: onderweg opeet). Een gezonde darmflora zorgt voor een goede vertering waardoor bouwstoffen, enzymen, mineralen en vitamines optimaal uit de voeding gehaald kunnen worden. Hierdoor zal het kind sowieso een sterker immuunsysteem hebben.

De uitspraak: ‘elke zwangerschap kost een tand’ is in mijn visie indirect waar. Een moeder die minder mineralen zelf op voorraad heeft, zal een kind baren met ook weer minder mineralen. De prijs die de moeder hiervoor betaald zal zij zeker voelen op fysiek niveau. Oudere moeders zullen hierdoor ook wellicht eerder kinderen baren die gevoeliger zijn.

Overigens is dit hoe ik het verschijnsel ‘familiair’ verklaar. Dankzij mineralentekorten en bepaalde (voedings)gewoontes en gedragingen in 1 gezin, zullen dezelfde ziekten en ziekteverschijnselen in één gezin voorkomen

Schüsslerzouten kunnen een goede optie zijn voor het voorkomen en behandelen van problemen of klachten in de zwangerschap. Tijdens de zwangerschap neemt de behoefte aan extra mineralen toe. De benodigde hoeveelheden moeten door gezonde voeding en of voedingssupplementen worden aangevuld. Schüsslerzouten bevorderen de opname hiervan en de verwerking in de cellen; tevens verbeteren ze de conditie van de aanstaande moeder.

 

Zwangerschapshunkering

In het begin van de zwangerschap klaagt de zwangere wel eens over zwangerschapshunkering. Dit is de drang naar vreemde voedingsmiddelen, zoals de bekende augurken of haring.

 

Volgens Dr. Schüssler is dit een teken van een specifiek tekort, zoals bij trek in chocolade: Nr. 7 Magnesium phosphoricum;

Pittige trek (zoals augurk/haring): Nr. 2 Calcium phosphoricum

Drang naar zoet: Nr. 9 Natrium phosphoricum.

Dosering: neem in acute situaties iedere 5 minuten 1 tablet; daarna 5-10 tabletten per dag, gedurende 14 dagen.

 

Voor zwangerschapsmisselijkheid

n het begin van de zwangerschap heeft de vrouw een verhoogde behoefte aan Natrium chloratum, omdat dit een rol speelt bij de vochthuishouding en de celvorming. Zwangerschapsbraken kan gezien worden als teken van een verstoring van de vochthuishouding. De verhoogde afgifte in het begin van de zwangerschap van de hormonen Oestradiol en Progestageen veroorzaken o.a. een schommeling van de vochthuishouding in het lichaam. Tevens verandert de zuurgraad (pH) van de maag en wordt het maagzuur verdund. Dit is mogelijk de verklaring van de ochtendmisselijkheid in het begin van de zwangerschap.

 

Kun je voor de lichamelijke aanvulling de Schüssler celzouten gebruiken. Hiervoor kun je een combinatie nemen van:

Celzout nr. 3 Ferrum phosphoricum 

Celzout nr. 5 Kalium phosphoricum 

Celzout nr. 6* Kalium sulfuricum 

Celzout nr. 8 Natrium chloride 

Celzout nr. 9 Natrium phosphoricum 

 

Waar bij nr. 6 het belangrijkste is voor de misselijkheid, omdat er een deel van je ruimte is ingenomen door een ander. Wanneer je erg veel aan het overgeven bent, kun je de celzouten in de mond nemen en daarna weer uitspugen’.

Dosering: acuut iedere 5 minuten 1 tablet of 10 tabletten in glas water sloks gewijs opdrinken.

 

Enkele andere klachten:

Gespannen borsten: Creme nr. 1 (Calcium Fluoratum)en celzout nr. 11 (Silicea) 

Evt. zelf maken, 3 tabletten van elk toevoegen aan je lievelingscreme

Pijn aan de bekken: celzout nr. 1 (Calcium Fluoratum) en celzout nr. 11 (Silicea)

Preventief 3x daags 2 tabletten opzuigen.

Zwangerschapsstriae: inwendig en/of uitwendig creme/celzout nr 1 (Calcium fluoratum) en celzout nr.11 (Silicea)

3x daags 2 tabletten opzuigen.

Oedeem in benen: Benen hoog leggen en inname van celzout nr.8 (Natrium Chloratum) en celzout nr.10 (Natrium sulfuricum)

3x daags 2 tabletten opzuigen.

Vaatkrampen en/of aambeien: Celzout nr.1 (Calcium chloratum), celzout nr. 4* (Kalium chloratum), celzout nr.9 (Natrium phosphoricum) en celzout nr. 11 (Silicea)

3x daags 2 tabletten opzuigen. Op de aambeien kun je ook creme nr. 4 smeren.

Kuitkrampen: Celzout nr.7 (Magnesium Phosphoricum) 10 tabeletten als "hete 7", als het onvoldoende werkt celzout nr.2 (Calcium phosphoricum) toevoegen.

 

 

 

Schüsslerzouten zijn homeopathische geneesmiddelen zonder specifieke therapeutische indicatie, toegepast volgens de therapie van Dr. Schüssler.

Bron: In balans met Schüsslerzouten van Margit Müller-Frahling, ISBN 978 94 6015 052 4.

 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.