"Niet elke dag zal misschien goed zijn, maar er zit wel iets goeds in iedere dag"

***

Schüsslerzouten:

- worden al 140 jaar met succes gebruikt - hebben geen nadelig effect op bestaande therapieën - kunnen bestaande therapieën ondersteunen - kunnen als kuur worden toegepast - verhogen de kwaliteit van het leven - versterken de orgaanfuncties - bevorderen de beweeglijkheid - ondersteunen een gezonde voeding -

Wat zijn en doen celzouten?

Celzouten zijn minerale verbindingen die gevormd worden uit enkelvoudige mineralen, die we via onze voeding binnenkrijgen. Ze zijn van levensbelang voor de goede werking van de stofwisseling. De stofwisseling verwerkt alles wat op ons afkomt, zowel materieel al psychisch (ook onze hersenen werken op basis van stofwisselingszouten).

Als de stofwisseling door een gebrek aan celzouten niet kan verwerken wat ze te verwerken krijgt, ontstaat er disbalans en krijgen we gezondheidsklachten. Klachten die ontstaan doordat de individuele biochemie van het lichaam niet in staat is het tekort aan celzouten aan te vullen. 

Celzout therapie bestrijdt niet het symptoom maar is er op gericht de stofwisseling weer optimaal te laten functioneren. Bij celzouten therapie bestrijdt je de oorzaak van je klachten.

Hoe komen celzouten mijn lichaam binnen?

Je hebt al vanaf je geboorte een voorraad celzouten in je lichaam. Het lichaam verbruikt deze zouten. Nieuwe celzouten krijg je binnen via voedsel. Daarmee wordt je voorraad weer aangevuld.

Toch kan het zijn dat je voorraad celzouten opraakt. Bijvoorbeeld door een eenzijdig dieet, of een bepaalde levensstijl. Dit kan leiden tot een tragere stofwisseling in de cellen, of zelfs het uitblijven van stofwisseling.

Celzouten worden niet voldoende door het lichaam aangemaakt. Als het niet lukt om alle zouten uit voedsel te halen, dan kun je extra zouten tot je nemen. Dit kan in de vorm van tabletjes (opname in het slijmvlies in de mond) of oplossen in een glas water en dit gedurende de ochtend leeg te drinken. De celzouten zijn smaakloos en  hebben geen zoute smaak zoals de naam misschien doet vermoeden.

Wat zit er in deze Schüsslerzouten en kan ik het combineren met andere therapie?

De tabletten bestaan slechts uit 3 ingrediënten:

De lichaamsidentieke minerale zouten die via verwrijving met melksuiker zijn verkleind; precies passend voor de celprocessen.
Lactose of melksuiker, als drager waarin de mineralen zijn verwreven en opgenomen.
Bindmiddel als hulpmiddel dat in de laatste fase van de aanmaak wordt toegevoegd om er daadwerkelijk tabletten van te kunnen maken. De celzouten zijn ideale hulpmiddelen zonder bijwerkingen die preventief en bij alledaagse klachten kunnen worden gebruikt. Ze vervangen nooit de reguliere medische hulp en de therapeutische noodzakelijke ondersteuning bij ernstige ziekten. Bij twijfel moet altijd met een arts worden overlegd. De celzouten kunnen echter altijd ter ondersteuning worden gebruikt. Ze gaan de werking van allopatische of homeopatische middelen niet tegen en hebben ook geen beperkende invloed op andere methoden zoals acupunctuur. Integendeel, de celzouten versterken de levenskracht van de gebruikers en ondersteunen hun vermogen om op impulsen en prikkels te reageren.

 

Hebben de Schüsslerzouten bijwerkingen?

De biochemische functiemiddelen worden al 140 jaar lang met succes toegepast. Tot nu toe zijn er geen bijwerkingen of wisselwerkingen met andere natuurgeneeskundige of allopathische medicamenten geconstateerd. Daardoor zijn er ook geen contra-indicaties. Geen enkel middel is ooit voor zwangere vrouwen uitgesloten geweest. De toepassing van de Schüsslerzouten is vanaf de eerste tot de laatste levensdag mogelijk. Schüsslerzouten kunnen als onderdeel van de thuisapotheek bij eenvoudige klachten een snelle en waardevolle hulp bieden. Ook preventief hebben ze hun nut bewezen. De behandeling van ziekten behoren echter in de handen van gekwalificeerde artsen en natuurgeneeskundigen. In sommige gevallen vinden er an de inname van  de Schüsslerzouten bepaalde reacties plaats. Als het lichaam belasterende stoffen en zuren via de huid uitscheidt, reageert de huid en wordt rood of begint te jeuken. Soms leidt versterkte uitscheiding tot een lichte vorm van diarree of tijdelijke zwellingen. Ook bij de regeneratie van de gewrichtsbanden/ligamenten kunnen ongemakken optreden.

 

Mogen diabetici de mineralen innemen?

Ja, absoluut! 1 BE (broodeenheid) komt overeen met 12 gram koolhydraten. En dat komt overeen met 48 tabletten van 0,25 gram. Eén tablet komt ongeveer overeen met 1 kilocalorie. Diabetici kunnen de mineralen het best oplossen in een glas koud water. Na 10 minuten ontstaat er bezinksel. Door alleen het heldere water te gebruiken en het bezinksel weg te gooien wort de opname van melksuiker (lactose) beperkt.

 

Ontdekking van celzouten

De eerste celzouten werden in 1873 beschreven door dr. Schüssler. Hij was een biochemicus die onderzoek deed naar natuurlijke geneesmiddelen. Met celtheorie als basis onderzocht hij de oorzaken van ziekten en mogelijke behandelingen ervan.

Gaandeweg ontdekte Schüssler twaalf minerale zouten. Later ontdekten zijn volgers nog 15 andere celzouten. Volgens Schüssler waren deze zouten essentieel voor de werking van het menselijk lichaam. Hij meende dat de gezondheid van een cel en gezondheid van het lichaam afhankelijk was van de beschikbare voorraad celzouten.

Hij ging zelfs verder: Om schade te voorkomen kunnen mensen verdunde celzouten innemen, die kunnen helpen bij de bestrijding van ziekten.

Tekort aan celzouten

Als je een tekort hebt aan bepaalde celzouten, komt een deel van de celprocessen moeizamer of niet op gang. Bij een structureel tekort ga je dat aan de oppervlakte merken. Het kan zijn dat je vermoeid raakt, vatbaarder bent voor ziektes, of bepaalde ziekteverschijnselen ontwikkelt. Dit kun je voorkomen door extra celzouten in te nemen.

Welke celzouten werken voor mij?

Afhankelijk van je aandoening kun je de celzouten innemen die jouw moleculen weer in beweging brengen. In een gesprek kom ik erachter voor welke klachten u celzouten kunt gebruiken, deze stel ik dan voor u samen en krijgt u de dagelijkse doses celzouten combinatie voor een aantal weken mee, dan komt u weer voor een herhaal gesprek om te kijken of de klachten wat minder zijn en of we nieuwe combinatie kunnen maken zodat u zich fijner en energieker voelt.

 

De Celzouten nummer 1 tot en met 12 noemt met men de basis celzouten. Deze komen het meeste voor in het lichaam.De Celzouten nummer 13 en hoger noemt men de hogere Celzouten. Deze kunnen ingezet worden als er nog een fijnere afstemming nodig blijkt de zijn. Indien het van toepassing is, kunnen de hogere zouten ook direct ingezet worden. De hogere zouten werken ondersteunend en voegen nog een extra dimensie toe. De hogere zouten hebben vrijwel altijd de basiszouten nodig ter ondersteuning.

Waarom zou ik celzouten gebruiken?

Celzouten ondersteunen herstel en houden je gestel in balans. Heb je weinig energie of andere (vage) kwalen? Dan is er mogelijk een tekort aan celzouten. Dit tekort kun je aanvullen door celzouten in te nemen.

Bij welke kwalen kunnen celzouten mij helpen?

Celzouten raken ieder celproces in het lichaam. Er zijn dan ook veel aandoeningen waarvan celzouten herstel kunnen ondersteunen. Van onze klanten horen wij positieve verhalen.

  • Krijgen van meer energie;
  • Versterken van je Immuunsysteem 
  • Corona: preventief, tijdens en nazorg
  • concentratie, spanning, en faalangst bij schoolkinderen
  • Stimuleren van de spijsvertering;
  • Ondersteuning van de afbraak van lactose;
  • Bevorderen van een normale en regelmatige menstruatie/overgangsklachten;
  • Ruwe of schrale huid;
  • Zwangerschapsongemakken;
  • Gezond slapen; beter inslapen, doorslapen, geen nachtmerries meer
  • Leveren van fysieke (top)prestatie bij sport;
  • Overgewicht
  • Sterker voor je mening uit durven komen
  • Bij angsten
  • Voor hooggevoelige mensen/kinderen helpt het voor meerdere doeleinden

Dit zijn slechts enkele voorbeelden, er zijn nog veel meer klachten en kwalen waar u last van kunt hebben omdat uw lichaam niet voldoende energie heeft om het aan te vullen. Hier kunnen de celzouten u mee helpen.

 

***

"Alles waar je ogen van gaan spankelen,

moet je doen"