Burn-out / depressie en celzouten

Gepubliceerd op 24 september 2023 om 20:12

Burn-out / depressie en celzouten

Schüsslerzouten voor de ziel (angst, depressie, burn-out)

Stress, hectiek, zintuiglijke overbelasting en steeds hogere eisen aan zichzelf dragen er in belangrijke mate toe bij dat mensen deze verhoogde eisen op de lange termijn niet aankunnen. Steeds meer patiënten lijden aan zogenaamde psychosomatische aandoeningen, waarbij geen lichamelijke oorzaak kan worden gevonden voor de symptomen. En de frequentie van angsten, depressieve stemmingen en moeilijkheden in het sociale leven neemt ook toe. Schüssler-zouten kunnen niet alleen het fysieke, maar ook het mentale welzijn verhogen. Angsten, depressieve stemmingen en burn-out zijn klachten waarvoor de Schüsslerzouten ingezet kunnen worden. Ze verlichten fysieke kwalen en stabiliseren op mentaal niveau.

Stress en burn-out

Stress, privé of professioneel, manifesteert zich vaak in de vorm van lichamelijke klachten. De typische nekspanning, prikkelbare maag en darmen, hoofdpijn en duizeligheid zijn tekenen van overmatige stress. Als de omstandigheden langer aanhouden, is er een verhoogde vatbaarheid voor infectie. Ook de slaap wordt na verloop van tijd verstoord. Gestreste mensen kunnen moeite hebben om in slaap te vallen omdat hun hart en geest nog steeds op hol slaan. Als ze eenmaal in slaap zijn gevallen, worden ze 's nachts vaak meerdere keren wakker en kunnen dan niet meer slapen omdat hun gedachten rond hun zorgen en problemen draaien.

Typische symptomen van hoge en aanhoudende stress op mentaal niveau zijn nervositeit, prikkelbaarheid, depressieve stemmingen, lusteloosheid, vermoeidheid, uitputting en gebrek aan drive. 

De Anti- stresskuur met Schüssler-zouten kan lichaam en geest ondersteunen in tijden van hoge en aanhoudende stress.

 

Depressies

Depressie is een ernstige ziekte en moet worden behandeld door een therapeut (arts, psycholoog, psychiater). In overleg met hen kunnen de Schüssler-zouten als begeleiding worden gebruikt. (Uit persoonlijke ervaring weer ik dat het helpt)
Lichte depressieve stemmingen, bijvoorbeeld veroorzaakt door tijdelijke levensomstandigheden (huwelijkscrisis, baanverlies of ziekte), zijn geschikt voor zelfbehandeling met Schüssler-zouten.

 

Angsten

Paniekaanvallen, plankenkoorts, examenangst en sociale angst laten zich voelen op psychologisch niveau met rusteloosheid, opwinding en prikkelbaarheid. In de meest extreme gevallen kan angst leiden tot misselijkheid, braken en verhoogde hart- en ademhalingsfrequenties. 
Getroffen mensen moeten de oorzaken van deze angsten tot op de bodem uitzoeken om ze te overwinnen. De therapie toont echter vaak pas na weken of maanden een eerste succes. Gedurende deze tijd zijn de Schussler-zouten een ideale aanvulling op mentale stabilisatie.

 

Onderstaande celzouten combinaties kunnen ondersteuning bieden bij de volgende klachten: 

Angst - Depressies - Uitputting - Moeite met concentreren - Hoofdpijn - Rusteloosheid - Indigestie - Spanning - Blozen - Slecht geheugen - Cirkels van gedachten - Iritatie - Heimwee - Brok in de keel - Rouw - Angst - Gevoeligheid voor infectie (zwakte van immuunsysteem) - Vermoeidheid - Slaapproblemen - Verlegenheid - Schoolstress - Duizeligheid - Spanning

 

Welke Schüssler-zouten tegen uitputting

Nr. 2 Calcium  Phosphoricum D6 voor uitputting met gewichtsverlies

Nr. 3 Ferrum Phosphoricum D12 verbetert het immuunsysteem en de zuurstofvoorziening

Nr. 5 Kalium Phosphoricum D6 revitaliseert alle hersen- en zenuwcellen en spieren, heeft een celregenererend effect

Nr. 7 Magnesium Phosphoricum D6 verlicht innerlijke rusteloosheid

Nr. 18 Calcium sulfuratum D6 voor vermagering met onbedwingbare trek

Nr. 22 Calcium carbonicum D6 na overbelasting

Nr. 19 Cuprum Arsenicosum D6 tegen nervositeit

 

Drie bewezen combinaties tegen uitputting

De volgende drie typische Schüssler-zoutcombinaties helpen als u twijfelt, geen duidelijke symptomen herkent of als er tot nu toe geen effect is bereikt.

 

Oppepper mix

Nr. 3 Ferrum phosphoricum D12 stimuleert het immuunsysteem

Nr.6 Kalium sulfuricum D6 bevordert ontgifting

Nr. 9 Natrium phosphoricum D6 stimuleert de stofwisseling

Nr. 11 Silicea D12 verstrakt het lichaam

Los van elk celzout vijf tabletten op in 500 ml heet water, drink een paar slokjes in de ochtend en neem de rest in kleine slokjes gedurende de dag.

 

Stimulerend middel voor het immuunsysteem

Nr. 3 Ferrum phosphoricum D12 versterkt het immuunsysteem

Nr. 6 Kalium sulfuricum D6 heeft een ontgiftende werking

Nr. 7 Magnesium phosphoricum D6 versterkt zenuw- en spierfunctie, ontspant

Laat drie tabletten van slechts één zout in je mond smelten, 's ochtends zout nr. 3, 's middags zout nr. 6 en 's avonds zout nr. 7. Ook goed als kuur van 4 weken als niets anders helpt.

 

" Ziel Trooster Trio "

Nr. 5 Kalium phosphoricum D6 gaat mentale uitputting tegen

Nr. 14 Kalium bromatum D6 verlicht angst

Nr. 16 Lithium chloratum D6 herstelt de mentale gezondheid

Los 's ochtends, 's middags en 's avonds drie tabletten van elk zout op in uw mond.(elk zout apart laten oplossen)

 

Heb je nog vragen, stel ze gerust in een reactie of mail naar Waai-not. 

 

Liefs Diana


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.