Menstruatie en celzouten

Gepubliceerd op 19 januari 2024 om 15:27

Menstruatieproblemen tijdens de puberteit zijn onder meer een vertraagde start van de eerste menstruatie en een aanvankelijk zeer onregelmatige cyclus. De maandelijkse bloeding kan gepaard gaan met hevige pijn en zelfs krampen bij jonge meiden.

Celzouten zijn een nuttige manier om de maandelijkse cyclus voorzichtig te reguleren.

Dit zijn een aantal menstruatieklachten:

  • Verkorte of verlengde cyclus
  • Verhoogde of verminderde bloeding
  • Korte of verlengde bloedingstijd
  • Buikkrampen
  • Bloedverlies tussen periodes
  • Hoofdpijn
  • Onder rugpijn
  • Misselijkheid en braken
  • Algemene malaise
  • Gespannen en pijnlijke borsten
  • Stemmingswisselingen

 

Celzouten helpen zacht en zonder bijwerkingen bij menstruatiekrampen. Ze zouden de menstruatiecyclus moeten reguleren en de bijbehorende symptomen moeten verlichten.

 

Met een onregelmatige cyclus

nr. 2 Calcium Phosphoricum 6X,
nr. 3 Ferrum Phosphoricum 12X
nr. 5 kalium phosphoricum 6X

 

Vertraagde eerste menstruatie

nr. 2 Calcium phosphoricum 6X
nr. 3 Ferrum Phosphoricum 12X 
nr. 11 Silicea 12X 
nr. 12 Calcium sulfuricum 6X

 

Erge krampen Nr. 7 Magnesium Phosforicum “hete 7”

 

Bloedingen tussen door: nr. 1* + nr. 7 + nr. 11 + nr. 13

 

Menstruatie met hoofdpijnen: nr. 3 + nr. 8 + nr. 7 (hete 7 1 tot 3 x per dag)

 

Menstruatie met pijnlijke krampen, vooral in het begin:

nr 2 x 12 st

nr 7 x 14-20 st

nr 25 x 7 st

 

Menstruatie met sterke bloedingen- acuut:

nr 1 x 12 st

nr 2 x 12-20 st

nr 3 x 7 st

nr 5 x 7 st

nr 7 x 7 st

nr 8 x 7 st

nr 10 x 7 st

 

Te sterke bloedingen – menorragie- preventief: nr1*+ nr 2 + nr 3+ nr 10

 

Als je menstruatie te vroeg komt en te lang duurt: nr.21 x 10 tabletjes preventief

 

Een groot aantal jonge meisjes en vrouwen heeft last van menstruatiepijn. Er wordt aangenomen dat zelfs elke vrouw minstens één keer in haar leven last heeft van menstruatiekrampen. Las ik op internet, een beetje weinig als je volgende stukje leest, Elke derde tot vijfde vrouw kampt regelmatig met pijn tijdens de menstruatie. 

Bij 10 procent van de jonge meisjes of vrouwen is de menstruatiepijn zo hevig dat ze niet meer kunnen werken of naar school kunnen. Veel patiënten gebruiken regelmatig pijnstillers. Ik moet de vrouw nog tegenkomen die nog nooit last heeft gehad van haar menstuatie, als jij die wel kent dan wil ik heel graag een reactie ontvangen van die persoon.

Er is een groot verlangen naar een zacht, effectief alternatief zonder bijwerkingen. Met het product Magnesium phosphoricum is een middel ontwikkeld dat aan deze eisen voldoet.

Pijn voor of tijdens menstruatiebloedingen

Menstruatiepijn (dysmenorroe) is een krampende pijn in de onderbuik die kort voor het begin van de bloeding optreedt en meestal enkele dagen aanhoudt. De buikpijn kan uitstralen naar de rug en gaat vaak gepaard met andere klachten. Veel vrouwen hebben niet alleen last van buikkrampen, maar ook van hoofdpijn, misselijkheid, braken, diaree, rugpijn of uitputting. Menstruatiepijn wordt medisch onderverdeeld in:

 

Primaire dysmenorroe

Menstruatiepijn wordt veroorzaakt door spasmen in de baarmoederspieren tijdens de menstruatiecyclus. Deze zijn nodig om het slijmvlies van de baarmoeder af te werpen als er geen bevruchting heeft plaatsgevonden. Er zijn geen lichamelijke oorzaken van menstruatiepijn veroorzaakt door ziekte. Stress en spanning verhogen echter de pijn. Primaire menstruatiepijn treedt meestal op vanaf de allereerste menstruatie en begeleidt vrouwen tot aan de menopauze.

 

Secundaire dysmenorroe

Deze vorm van menstruatiepijn treedt meestal voor het eerst op tussen de 30 en 40 jaar. In de meeste gevallen zijn de oorzaken gynaecologische aandoeningen zoals endometriose, ontsteking van de eileiders of poliepen. Over Endometriose komt nog een aparte podcast.

Jonge vrouwen die een pijnlijke eerste menstruatiebloeding ervaren of vrouwen van wie de symptomen veranderen of voor het eerst op volwassen leeftijd verschijnen, moeten een gynaecoloog raadplegen. Het is raadzaam om de oorzaak van de menstruatiepijn te achterhalen om de bestaande onderliggende ziekten te kunnen behandelen.

 

Ik heb hier ook een podcast over gemaakt, deze kunt je hier luisteren.

 

 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.