Celzouten en Rugklachten

Gepubliceerd op 3 augustus 2021 om 19:06

Gisterenmiddag bukte ik om een sok op te rapen in de badkamer en "pats" ineens verkrampte er een aantal spieren in mijn onderrug en kon ik nog net omhoog komen met veel pijn. Een ophoping van spanning, (als hsp'r pik ik nogal veel op) zorgt ervoor dat dit eens in de zoveel tijd gebeurt, maar dit keer wilde ik het eens met celzouten aanpakken in plaats van met spierverslappers en speciale spierzalf met ibuprofen.

Ik heb al mijn informatie over celzouten bij elkaar gepakt die ik inmiddels heb verzameld en kwam uit op celzouten zalf nr 2. Deze zalf helpt bij spierkrampen, spanningshoofdpijn, pijnlijke nek, groeipijn, pijn bij oude botbreuken, hoesten en een jeukende huid (eczeem).

 

De zalf heb ik 4x per dag op mn onderrug waar de pijn zat gesmeerd (goed inmasseren) en daarna gewoon weer mijn kleding eroverheen gedaan. Ik was eerst begonnen met celzout nr 3 tabletjes erbij in te nemen, die ondersteund rugpijn bij een verrekte spier. Maar naarmate de dag vorderde voelde ik weinig verandering.

 

Toch nog maar eens verder zoeken, en kwam bij celzout nr 9 uit. Deze celzout is een hele belangrijke voor de spieren, dus ben begonnen rond 10u vanmorgen met steeds 3 tabletjes te laten smelten op mijn tong. Dit ben ik elk kwartier tot half uur herhaald, en na de lunch kon ik weer zonder al te veel pijn opstaan vanaf mijn stoel.

 

Ik was zelf helemaal verbaasd dat het zo snel zijn werk deed, maar ook heel blij dat de pijn zo goed als weg was. Daarna heb ik weer de was kunnen ophangen en de tuin kunnen aanvegen en wat andere dingen die je normaal met rugpijn even overslaat. En nu zit ik aan de eettafel mijn ervaring in dit blog te typen en is de pijn zo goed als weg. Ik smeer zo voor het slapen gaan nog een keer voor de zekerheid en neem nog een paar tabletjes van celzout nr 9 voor de zekerheid, maar nu al zo blij met dit resultaat!

 

Hier nog een fijne tip:

Als je de tuin hebt omgespit, of teveel spieroefeningen hebt gedaan en daardoor spierpijn hebt gekregen, neem dan even wat Natrium Phos in, dan is het leed weer snel geleden.

Je kan het ook preventief gebruiken, als je bijvoorbeeld van plan bent om de tuin om te gaan spitten, of je gaat een lange fietstocht maken wat je niet gewend bent om te doen, dan kan je een paar dagen van te voren al Natrium phosphoricum innemen, dan krijg je geen last van spierpijn.  

 

Luister naar het fluisteren van je lichaam zodat het niet hoeft te schreeuwen, 

Groetjes Diana


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.