De uitwendige toepassingen van Schüssler celzouten

Gepubliceerd op 11 januari 2022 om 15:14

De huid is het grootste orgaan van de mens. Bij uitwendige toepassing van de Schüsslerzouten worden de mineraalmoleculen op die plek werkzaam waar de verstoringen zichtbaar zijn geworden. Deze toepassing is géén vervanging van de inwendige inname. Niettemin heeft de opname via uitwendige toepassing ook op het gehele organisme effect. Het kan zinvol zijn als inwendige inname niet mogelijk lijkt of wordt afgewezen.

Mineraalbaden:

Bij mineraalbaden is het belangrijk dat de watertemperatuur net onder de lichaamstemperatuur (niet boven 37 graden) te liggen, zodat de huid de mineralen kan opnemen; badduur 10-15 minuten. Bij een vol bad worden 12-20 stuks van het betreffende mineraal gebruikt.

 

Deelbaden:

Er zijn ook deelbaden mogelijk (7-10 st van het betreffende mineraal)

Zitbad: bijvoorbeeld bij problemen in het anale gebied; in het vaginale gebied kunnen de tabletten ook direct worden ingebracht.

Voetbad: bijvoorbeeld bij uitslag, wonden aan de voeten.

Dit kan ook met de onderarm en de handen.

 

Wassingen:

Ter ondersteuning, vooral bij mensen die geen (deel)bad kunnen nemen. De Schüsslerzouten worden in water met lichaamstemperatuur opgelost.

 

Kompressen:

Ogen (nr. 3 en nr. 8; bij zwellingen ook nr. 10 en nr. 12) 

Gezicht en nek, doeken, wattenstaafjes, wattenschijfjes in Schüsslerzoutoplossing drenken en gedurende 10-15 minuten aanbrengen.

 

Pakkingen:

Deze is geschikt bij acute lichamelijke aandoeningen, zoals insectenbeten (nr. 2 en nr. 8) of kleine brandwonden (nr. 3 en nr. 8).

Maak van de Schüsslerzouten en gekookt water een papje. De hoeveelheid tabletten hangt af van het oppervlak. Breng het papje op de betreffende huidplek aan en dek het af met vershoudfolie. Zo blijft de vochtige omgeving behouden; de mineraalstofmoleculen lossen op in het water en kunnen door de huid worden opgenomen.

 

Crèmes en lotions:

Voor dagelijks gebruik bestaan er nieuwe biochemische crèmes en lotions met Schüsslerzouten die een eenvoudige en verzorgende toepassing mogelijk maken. Ze zijn net als de Schüsslerzouten te bestellen hier op de website.

Gebruik bijvoorbeeld de biochemische crème nr. 3 als handcrème bij pijnlijke vingerkootjes. Of verzorg je dagelijks met biochemische lotion nr. 7, zo ontspan je je lichaam en geef je het meer energie.

 

Groetjes Diana

 

* informatie komt uit: Actief met Schüsslerzouten van Margit Müller-Frahling


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.