Februari De allergiekuur

Gepubliceerd op 1 februari 2022 om 15:40

De Schüsslerzoutkuur voor februari is de allergiekuur. Met als doel het versterken van het immuunsysteem, en verlichting te geven bij hooikoorts.

Deze kuur dient 4 tot 8 weken te duren.

Kracht bijtanken voor de lente

In februari is het vaak nog erg koud en vriest het vaak nog, maar we verhegen ons dan vaak wel al op de lente. Voor veel mensen betekent het begin van de lente echter pollenalarm! De neus loopt en jeukt en er is vaak sprake van een slaaptekort als de pollen onderweg zijn. Daarom is het belangrijk om al in februari met een versterkende kuur voor het immuunsysteem te beginnen. De hier beschreven allergiekuur verzacht de hooikoortsklachten en bouwt binnen 2-3 maanden je immuunsysteem zodanig op dat het standhoudt als het door lichaamsvreemde stoffen wordt overbelast.

 

De allergiekuur

Nr. 2 Calcium Phophoricum D6; Regeneratiezout, botopbouwmiddel, ontspanning van de spieren.

12 stuks per dag

Nr. 8 Natrium Chloratum D6; Vochthuishouding, opbouw van het slijmvlies

12 stuks per dag

Nr. 24 Arsenum jodatum D6; Allergie, temperend effect op de stofwisseling

5 stuks per dag

 

Het mengsel dient over de dag verdeeld ingenomen te worden. Laat de tabletten in de mond smelten (3 st per keer) of los ze op in een flesje water en drink dat sloksgewijs op . Houd daarbij de oplossing even in de mond. De kuur dient 4-8 weken te duren.

 

Uitwendig kan je eventueel neusspray gebruiken, Schüsslerzouten zijn niet in een neusspray te koop en deze toepassing dient zelf te worden gemaakt.

Bereiding: twee tabletten van celzout nr. 8 en gekookt water (let op: altijd vers bereiden en het flesje uitkoken om te voorkomen dat zich kiemen ontwikkelen!)

 

Mocht je nog vragen hebben, dan kun je een reactie achterlaten waar ik zo spoedig mogelijk op zal reageren.

 

Groetjes Diana


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.