Maart De stofwisselingskuur

Gepubliceerd op 5 maart 2022 om 16:12

Lichter leven in Maart

Wie wil er nu niet in de lente een paar kilo's kwijtraken? Je kunt merkbaar lichter worden als een verandering van dieet gepaard gaat met meer beweging. De stofwisselingskuur met Schüsslerzouten biedt ondersteuning om je voornemens kracht bij te zetten. Bovendien zorgen ze voor een gezonde eetlust, brengen ze de stofwisseling op gang, ondersteunen ze de vetafbraak en voorkomen ze onbedwingbare trek. Daarmee staat dit jaar niets het afvallen meer in de weg!

Blokkades in de stofwisseling opheffen

Nr. 4 Kalium chloratum ondersteunt de uitscheiding van de chemische gifstoffen die bijvoorbeeld in textiel, cosmetica of haarverf zitten. Dergelijke belastingen kunnen de stofwisseling blokkeren en de gewichtsafname bemoeilijken. Een goede ondersteuning van de lever is dan belangrijk. Nr. 4 is een belangrijk celzout voor de ontgifting van het lichaam, dat bovendien de eiwitstofwisseling ondersteunt.

Nr. 8 Natrium chloratum D6 heeft ook een belangrijke ontgiftende functie omdat het de waterhuishouding reguleert. We hebben water nodig als "transportmiddel" om stoffen uit te kunnen scheiden. Water is ook belangrijk voor de nieren en ondersteunt het zuur-base-evenwicht. 

Zuren worden met behulp van nr. 9 Natrium phosphoricum D6 afgebroken. Het ontlast het lichaam in het geval van verzuring. een aanhoudende verzuring kan de vetverbranding beperken en daarmee het afvallen tegengaan

Nr. 10 Natrium sulfuricum D6 ondersteunt de lever en de darmen bij de ontgifting, want afvallen betekent altijd ontgiften. In vetweefsel worden schadelijke stoffen opgeslagen die bij de vetverbranding "vrijkomen" en worden uitgescheiden. Dat betekent een grotere belasting voor de lever en het darmenstelsel.

 

Onbedwingbare trek voorkomen en overwinnen

De ervaringen in de biochemie van dr. Schüssler laten zien dat achter onderstaande "behoefte" altijd de behoefte aan een celzout zit. Als in deze behoefte wordt voorzien, verdwijnt de "ongezonde" behoefte. In een acute situatie van een onbedwingbare trek wordt aangeraden om om de 5 minuten een tablet van het vermelden Schüsslerzout op te zuigen.

 

Behoefte aan/trek in:                          Schüsslerzout:

Cacao/chocolade                                 nr. 7 

Gerookt vlees/spek                             nr. 2 

Meelproducten                                     nr. 9 

Melk(procuten)                                    nr. 2

Noten                                                     nr. 5 

Onbedwingbare trek  (algemeen)     nr. 9    

Pittig voedsel                                       nr. 2

Vette producten/slagroom                nr. 9

Vlees                                                     nr. 2

Zoetigheid                                            nr. 9

Zout                                                       nr. 8  

 

Veel succes met deze fijne kuur.

 

Bron: Actief met Schüsslerzouten van Margrit Müller-Frahling

Celzouten stofwisselingskuur

 

Nr 4 Kalium chloratum            7 tabletten per dag

Nr. 8 Natrium chloratum         7 tabletten per dag

Nr. 9 Natrium phosphoricum 7 tabletten per dag

nr. 10 Natrium sulfuricum      7 tabletten per dag

 

Het mengsel dient over de dag verdeeld ingenomen te worden. Laat de tabletten in de mond smelten of en drink dat sloksgewijs op. Houd daarbij de oplossing even in de mond. 

 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.