Endometriose en Celzouten

Gepubliceerd op 19 juni 2022 om 12:52

Welke Schüssler-zouten zijn nuttig voor endometriose?

Endometriose is een relatief nieuwe ziekte omdat het eindelijk erkend wordt. Het treft vooral vrouwen tussen de 20 en 35 jaar. Het baarmoederslijmvlies groeit uit tot andere organen in het onderste bekkengebied, zoals de eileiders en eierstokken. Endometriose is nu een veelvoorkomende aandoening bij vrouwen geworden en Schüssler-zouten voor endometriose hebben een vaste plaats in de complementaire geneeskunde.

 

Endometriose - wat is het?

De eerste symptomen van endometriose zijn verhoogde menstruatiepijn. Deze stralen uit in de buik of rug. Andere mogelijke symptomen zijn:

  • Bloed in de urine,
  • Pijn bij het plassen / ontlasting,
  • Geslachtsgemeenschap ongemakkelijk en pijnlijk,
  • Later blijvende pijn door verklevingen mogelijk,
  • Dit bedreigt onvruchtbaarheid

Endometriose is niet levensbedreigend mits je er op tijd bij bent. De beperkingen kunnen de kwaliteit van leven verminderen en leiden tot vaker arbeidsongeschiktheid.

De oorzaken van de ziekte zijn nog steeds niet bekend, er zijn verschillende theorieën. Men stelt dat de dispositie ontstaat in het embryonale stadium:

Baarmoederweefsel plaatst zich ten onrechte waar endometriose later zichtbaar zal worden.

Een andere theorie zegt dat zuigkracht optreedt tijdens de eisprong. Als gevolg hiervan worden celdeeltjes bijvoorbeeld verplaatst naar de eileiders en vestigen zich daar.

Het blijft onduidelijk waarom het fenomeen van verplaatsing van specifieke orgaanwandcellen naar andere lichaamsregio's ook bij mannen voorkomt, zij het zeer zelden.

Conventionele geneeskunde gebruikt hormonen en medicijnen om ontstekingen en pijn te behandelen. In ernstige gevallen met verklevingen en littekens worden ook chirurgische procedures gebruikt.

Interessant is dat conventionele artsen beschrijven dat alternatieve methoden bijzonder nuttig zijn bij het omgaan met de pijn die gepaard gaat met endometriose. Hetzelfde geldt voor uitwisselingen in zelfhulpgroepen.

 

Schüssler-zouten bij endometriose volgens symptomen

Het begrijpen van het klinische beeld is belangrijk voor het gebruik van bepaalde Schüssler-zouten voor de behandeling van endometriose. Dit heeft echter niet alleen te maken met de hierboven beschreven fysiek functionele aspecten.

Een aanvullende vraag die de moeite waard is, is of een getroffen vrouw haar eigen vrouwelijkheid negeert of niet voldoende waardeert. Als reactie hierop en in balans, breidt 'het vrouwelijke' zich verder uit op cellulair niveau om er de aandacht op te vestigen.

Als je er zo uitziet, krijg je gevoel voor fundamentele en terugkerende thema's en beelden die het menselijk lichaam op verschillende punten kunnen beïnvloeden, en de keuze van het juiste Schüssler-zout hebben steeds meer verband met elkaar.

 

Het specifieke gebruik van Schüssler-zouten voor endometriose is gebaseerd op de primaire symptomen:

Schüssler-zouten nr 2 Calcium Phosphoricum en nr 7 Magnesium Phosphoricum zijn altijd nuttig voor krampachtige pijn. Maak "hete 7" bij kramp en hoofdpijn.

Schussler zout nr 3 Ferrum Phosphoricum is fijn als “hete 3” bij ijzertekort.

Een “hete 3 en 7”: Los 10 tabletten op in 125 ml gekookt water en drink dit in zo heet mogelijke slokjes.

De crème van zout nr. 7 kan ook goed worden gebruikt door deze aan te brengen waar de pijn is, bijvoorbeeld in de buik- of rugstreek. Celzout nr 4 Kalium Chloratum is aan te raden, omdat het altijd de toestand en functie van de slijmvliezen in het lichaam stabiliseert.

 

Celzout nr 9 Natrium Phosphoricum compenseert het verstoorde vet- en zuurmetabolisme dat vaak wordt geassocieerd met dit klinische beeld. Dit geeft ook een indicatie waarom een ​​gezonde voeding ook een positief effect heeft op de symptomen.

 

Celzout nr 11 Silicea geeft weer gebonden zuren af. De combinatie met zout nr. 9 is hierbij belangrijk zodat deze zuren door het lichaam worden afgebroken.

 

Celzout nr 25 Aurum chloratum natronatum is een hoofdremedie voor "vrouwenproblemen" en ook voor endometriose: het versterkt en reguleert ritmische processen in het lichaam, zoals het waak- en slaapritme en ook de menstruatiecyclus.

 

Heb je last van deze heftige pijnen, neem dan contact met mij op, we kunnen samen kijken welke celzouten verlichting kunnen geven.

 

Lieve groet, Diana

 

Bron: https://schuessler--salze--service-de.translate.goog/schuessler-salze-bei-endometriose/?_x_tr_sl=de&_x_tr_tl=nl&_x_tr_hl=nl&_x_tr_pto=sc

 

 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.